Ansökan om prövning

Du som går på skolan har rätt att utan kostnad göra prövning i kurser som ingår i din studieplan där du har F eller streck. Du som är elev på annan gymnasieskola måste pröva på skolan där du går.

Har du gått ut gymnasiet kan du ansöka om prövning i kurser som ges här på skolan och det kostar då 500 kronor per kurs.

Om du vill pröva mer än en kurs går det bra att önska men vi kan inte garantera att fler än en kurs kan prövas under samma termin. Om du önskar pröva flera kurser kan du därför behöva välja mellan dem.

En prövning innebär att visa kunskaper på en hel kurs. Du får veta hur du ska förbereda dig men sedan handlar det till största del om självständiga studier. Det ingår alltså ingen undervisning. Under prövningsperioden kommer du att behöva lägga mycket tid på att läsa in dig på den eller de kurser som du ska pröva. Går du fortfarande på gymnasiet måste du samtidigt följa med i de kurser du redan läser.

Vi får många frågor om arabiska. Vi erbjuder steg 1 och 2 på hösten och steg 3 och 4 på våren. Vi har inte steg 5. Det har även kommit frågor om prövning på distans: I en prövning kan det ingå inlämningsuppgifter som du gör hemma men vi har inte hela prövningar på distans.

Anmälan till vårterminens prövningar är nu stängd.  Anmälan till prövningar för höstterminen 2023 öppnar i augusti. Länk för anmälan kommer att läggas ut på den här sidan.

Om du har frågor, kontakta Annsofie Orthag
E-post: annsofie.ribbholmorthag@skola.kungalv.se

  Sidan uppdaterades: