Ansökan till gymnasiet

Här kan du läsa om hur du ansöker till Mimers Hus gymnasium.

Ansökan till gymnasiet görs genom antagningssystemet Indra. Du ansöker själv eller genom din skolas studie- och yrkesvägledare. 

Gymnasievalet görs på nätet via Indra 2 Gymnasieantagning (extern länk). Gymnasievalet inför hösten 2021 stängde den 1 februari kl. 16:00. Preliminärantagningen visas från den 15 april kl. 10.00. Slutantagningen är klar den 24 juni. Reservantagningen påbörjas den 4 augusti.

Ansöka om prövning

Du som går på skolan har rätt att utan kostnad göra prövning i kurser som ingår i din studieplan där du har F eller streck. Även du som inte är elev på skolan kan ansöka om prövning i kurser som ges på skolan och det kostar då 500 kr/kurs (ev lägre avgift för dig som gick ut 2020 eller 2021). Anmälningslänk till höstens prövningar kommer här i augusti och är öppen en bit in i september. Så, håll utkik i slutet av augusti för att anmäla dig!

Om du har frågor, kontakta Anna Isaksson.
E-post: anna.isaksson@skola.kungalv.se

Omval

Omval kan göras under vårterminen. Kontakta studie-och yrkesvägledare för omval.

Vilka utbildningar och skolor kan elever söka till?

Alla gymnasieutbildningar och skolor, både kommunala och friskolor inom GR (Göteborgsregionen) är sökbara under förutsättning att du är behörig. Betyget avgör om du antas. Undantag är vissa introduktionsprogram.
Vill du söka utbildning utanför GR, kontakta studie- och yrkesvägledare.

 

  Sidan uppdaterades: