Mimers Hus gymnasiums student 3 juni 2022

 

Den här informationen riktar sig till dig som är anhörig till någon eller några av årets studenter.

 

Grattis till studenten- 3 år har gått och detta ska firas!

Under dessa 3 år har vi förberett våra elever till att ta nästa kliv i livet, vare sig det är till studier eller jobb. Med i bagaget har de nya vänner, massor med kunskap och säkerligen många minnen från den tid dom har varit här. 

Utspringet kommer i år att ske vid Bohus fästning med start kl 13:00. Våra 450 studenter och vår personal kommer att gå i samlat tåg från Mimers Hus till Fästningsholmen där utspringet sker.

Program för dagen

Ca. 08:45 Eleverna kommer till Mimers Hus gymnasium/Trekungagymnasiet. Exakt tid bestäms i samråd med mentor och varierar från klass till klass. Eleverna har därefter aktiviteter i sina hemklassrum så som fotografering, stipendieutdelning, tal med mera fram till 11.00.
11:00 Studentmingel i Mimershallen.
11:30 Studentprogrammet startar i Mimershallen.
12:00 Uppställning för promenadtåget. Klass för klass går ut från Mimershallen och ställer sig på anvisad plats.
12:15 Promenadtåg från Mimers Hus. Färdväg: Se karta nedan.
12:50 Tal av verksamhetschef Amela Filipovic och från elevrepresentant Ebba Lisnell.
13:00-13:45 Utspring: 1 klass åt gången á 2 min. Eleverna möter sina anhöriga vid anvisade områden.
Ca. 14:15 Avfärd för studentflaken. Studentflaken står uppställda på husbilsparkeringen från 11.30

Studenternas promenadtåg

Studenternas promnadtåg kommer att gå genom följande gator: Triogatan, Uddevallavägen, Västra gatan, Gamla torget, Färjevägen, Fästningsparken (1,8km).

Vid eventuellt regn kommer ponchos att delas ut till eleverna. Tänk på att informera om vikten av att använda bra skor i promenadtåget.

Kartor

Karta över studenternas promenadtågKarta över Fästningsholmen


Karta över studentflakens färdväg

Parkering

Då det är ont om parkeringsplatser vid Fästningsholmen önskar vi att anhöriga parkerar vid ICA-Maxi eller Liljedal. Rörelsehindrade har möjlighet till parkering/avsläpp på Fästningsholmen.

Extra buss för anhöriga kommer att gå i skytteltrafik mellan ICA-Maxi-parkeringen och Fästningsholmen. Bussen tar cirka 80 personer åt gången.

Alkohol

Alkoholhaltiga drycker är inte tillåtna. Skolpersonalen tar hand om sådant som inte får medföras. Eventuell beslagtagen dryck hämtas på skolan under vecka 23 efter överenskommelse med rektor.

Konfetti

Plastkonfetti är numer förbjudet att använda utomhus eftersom det sprider mikroplaster ut i naturen. Vi vill istället tipsa om alternativ till konfetti så som såpbubblor, blomblad och att sätta upp flaggspel eller liknande.

 

 

  Sidan uppdaterades: