Servitörutbildning lärling

Utbildningens innehåll

Utbildningen ger en bred grundläggande kompetens för arbete inom restaurang- och besöksnäringen. Att ge service, ta emot beställningar, kunna ge råd om maten på menyn som att servera mat och passande dryck till maten är en del av servitörens yrkesvardag.

Kurser som ingår:
• Hygien
• Livsmedels- och näringskunskap 1
• Branschkunskap inom restaurang och livsmedel
• Service och bemötande 1
• Mat och dryck i kombination
• Matlagning 1
• Servering 1
• Drycker
• Drycker och ansvarsfull alkoholservering Matlagning 4
• Arrangemang
• Matsalshantverk
• Servering 2
• Service och bemötande 2

Utbildningen är i första hand planerad för att läsas under ett år (43 veckor) men om du skulle ha behov av ett annat upplägg kan du diskutera detta med någon av våra studie- och yrkesvägledare. Vi rekommenderar att du bokar en tid hos en studie- och yrkesvägledare för ett planeringssamtal innan du söker utbildningen. I lärlingsutbildningen ingår både praktiska och teoretiska delar. Att läsa en lärlingsutbildning innebär att minst 70 procent av utbildningen är arbetsplatsförlagt lärande tillsammans med handledare och övriga runt 30 procent av lärlingsutbildningen innefattar att läsa teoretiska kurser.

Utbildningen är på två terminer och har samma innehåll som den traditionella utbildningen. Det arbetsplatsförlagda lärandet, heltid följer en yrkeshandledare på arbetsplatsen. Du följer din handledares arbetsschema med dag, kvälls- och helgarbete.

Du kommer att arbeta med vår digitala läroplattform Office 365. Det är också där du lämnar in dina arbetsuppgifter till lärarna.

  Sidan uppdaterades: