Information med anledning av Corona och covid-19

Det pågår en smittspridning av covid-19 i Sverige. Här kan du se Kungälvs kommuns beslut och åtgärder, men också länkar till bekräftad och säker information hos de olika myndigheterna. Sidorna uppdateras löpande.

""

Vaccination mot covid-19

Här kan du läsa om vad som gäller för vaccination mot covid-19.

""

Förskola och grundskola

Kommunens förskolor och grundskolor håller öppet som vanligt och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Här publicerar vi löpande information om vad som gäller i kommunens förskolor och skolor. Uppdaterat 18 mars 2021.

""

Så kan vi tillsammans minska smittspridningen

Här kan du läsa om råd och rekommendationer för att minska smittspridning av covid-19.

""

Mimers kulturhus och bibliotek

Här kan du läsa om begränsningar i öppettider och utbud på Mimers kulturhus och Kungälvs bibliotek.

""

Stöd till näringslivet

Coronaviruset påverkar näringslivet på flera sätt och företagare möter nu olika typer av utmaningar till följd av viruset. Här kan du som företagare se vilket stöd du kan få.

""

Gymnasium och vuxenutbildning

Detta gäller på gymnasiet

""

För dig som är äldre

Här kan du läsa om information till äldre när det gäller spridningen av covid-19.

""

Lämna tips om trängsel

Smittskyddslagen har ändrats och från och med den 1 juli kan du göra en anmälan om trängsel på restauranger och andra serveringsställen.

""

Avfall och återvinning

Här kan du läsa om hur våra verksamheter avfall och återvinning påverkas.

""

Så arbetar vi med vård och omsorg

Spridningen av coronaviruset och covid-19 ställer stora krav på vård- och omsorgsarbetet i Kungälvs kommun. Vi har ställt om alla våra verksamheter och anpassat dem efter den rådande situationen och myndigheternas riktlinjer.

""

Aktivitetstips

Här har vi samlat tips på saker som går att ta del av gratis under pandemin. Har du något bra tips får du gärna höra av dig till oss som arbetar med hälsofrämjande- och förebyggandeverksamhet i kommunen.

""

Håll dig informerad

Här hittar du uppdaterad och säkerställd information från myndigheterna. Många vanliga frågor besvaras ingående på krisinformation.se och på myndigheternas webbplatser.

""

Information about covid-19 in other languages

Här samlar vi länkar till ansvariga myndigheters information om coronavirus/covid-19 på andra språk än svenska. English: Links to information about the Corona virus/covid-19 in other languages.

Informationsmaterial

Här hittar du affischer med budskap om att minska smittspridning av corona/covid-19. Affischerna är fria att använda för verksamhetsutövare. Affischerna är framtagna av Länsstyrelsen, Västra Götalandsregionen och Kungälvs kommun.