Information med anledning av Corona och covid-19

Det pågår en smittspridning av coronaviruset i Sverige. Kungälvs kommun följer aktivt händelseutvecklingen och den nya sjukdomen Covid-19. Här kan du se Kungälvs kommuns beslut och åtgärder, men också länkar till bekräftad och säker information hos de olika myndigheterna. Sidorna uppdateras löpande.

Så kan vi tillsammans minska smittspridningen

Känner du dig sjuk med symtom som snuva, hosta eller feber ska du inte träffa andra människor. Det gäller även om du bara känner dig lite sjuk. Du ska inte gå till jobbet eller skolan. Det är viktigt att inte riskera att smitta andra.

Stöd till näringslivet

Coronaviruset påverkar näringslivet på flera sätt och företagare möter nu olika typer av utmaningar till följd av viruset. Här kan du som företagare se vilket stöd du kan få.

För dig som är äldre

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att du som är 70 år eller äldre begränsar dina nära kontakter och stannar hemma så mycket som möjligt under en tid framöver.

Förskola och grundskola

Kommunens förskolor och grundskolor håller öppet som vanligt och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Här publicerar vi löpande information om vad som gäller i kommunens förskolor och skolor.

Gymnasium och vuxenutbildning

Folkhälsomyndigheten rekommenderar gymnasieskolor, yrkeshögskolor och komvux att bedriva undervisningen på distans.

Så arbetar vi med vård och omsorg

Spridningen av coronaviruset och covid-19 ställer stora krav på vård- och omsorgsarbetet i Kungälvs kommun. Vi har ställt om alla våra verksamheter och anpassat dem efter den rådande situationen och myndigheternas riktlinjer.

Evenemang och mötesplatser

Regeringen har beslutat att begränsa möjligheten till allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Kungälvs kommun ställer in alla egna evenemang.

Begränsningar/förändringar i övriga verksamheter

Håll dig informerad

Det är hög belastning på samhällets telefontjänster, särskilt sjukvårdsrådgivningen. Hjälp de som verkligen behöver komma fram att göra det. Många vanliga frågor besvaras ingående på krisinformation.se och på myndigheternas webbplatser.

Information about covid-19 in other languages

Här samlar vi länkar till ansvariga myndigheters information om coronavirus/covid-19 på andra språk än svenska. English: Links to information about the Corona virus/covid-19 in other languages.