Förskola och grundskola

Här publicerar vi information om vad som gäller i kommunens förskolor och skolor med anledning av covid-19. Uppdaterat 9 februari 2022.

Myndigheternas information om förskola och skola

Sjuka barn ska stanna hemma

Sjuka barn ska stanna hemma så att de blir friska och inte smittar någon annan. Om ett barn blir sjuk under dagen kontaktar personalen vårdnadshavaren som då får hämta sitt barn. 

Maten i skolan

En hög hög sjukfrånvaro bland personalen påverkar måltidsservice och det innebär att vi kommer att servera ett förändrat och minskat utbud av mat i skolorna. Utifrån aktuellt läge i varje kök och skola kommer vi att anpassa utbudet, men vi kommer att fortsätta att servera god och vällagad mat till alla elever. Vi ber om förståelse för denna förändring.

Provtagning i skolan

Smittspridningen av covid-19 är nu på det högsta läget hittills sedan pandemin startade, och förväntas fortsätta stiga de närmaste veckorna. Provtagningskapaciteten räcker inte till för behovet av testning. Folkhälsomyndigheten har därför beslutat att närkontakter utan symtom tillsvidare inte ska provtas. Det gäller då även våra smittspårningar runt fall i skolan. Under denna period kommer därför inga testkit delas ut via skolorna. 

Vid stängning av förskola eller skola

Som vårdnadshavare kan du få ersättning från Försäkringskassan om förskolan eller skolan är stängd på grund av covid-19 fastän ditt barn inte är sjukt eller sprider smitta.

Försäkringskassans information

 

  Sidan uppdaterades: