Studenten 2020 Mimers Hus Gymnasium

Information till allmänheten

På grund av pågående utbrott av covid-19 och med anledning av nya rekommendationer för studentfirande från Folkhälsomyndigheten 28 april, har vi beslutat att genomföra studentfirande på Mimers Hus Gymnasium på ett annat sätt än enligt tidigare tradition. Utifrån dessa rekommendationer har vi kommit fram till tydliga regler och riktlinjer för årets studentfirande. Det är viktigt att vi som individer tar eget ansvar och följer de riktlinjer och regler som vi från skolan tagit fram. Vi måste hjälpas åt så att våra studenter får en meningsfull och minnesvärd avslutning på sin skoltid som de förtjänar men samtidigt som vi tar ett samhällsansvar för minskad smittspridning.

Eleverna på Mimers hus tar studenten den 5 juni och kommer träffas klassvis tillsammans med mentorer. Klasserna kommer att träffas i olika byggnader, i stora utrymmen och på olika tider för att minska risken för smittspridning. Ett anpassat utspring från fyra olika byggnader genomförs under dagen. Detaljschema och förhållningsregler kommer publiceras i teams och på vår hemsida. Eleverna har möjlighet att bjuda med två anhöriga som kan ta emot utanför skolan. Övriga anhöriga och vänner ombeds respektera detta och inte befinna sig på plats vid utspringet. Om det blir för stora folksamlingar kommer utspringet att behöva avbrytas. Information angående parkering, förhållningsregler och olika samlingsplatser för de två anhöriga kommer inom kort publiceras på Mimers hus Gymnasiums hemsida och kommunens hemsida.

Att delta vid studentfirandet är frivilligt. Om du väljer att delta gäller följande:

  • Har du symptom som snuva, halsont, feber, hosta eller muskel- och ledvärk ska du stanna hemma.
  • Håll avstånd till andra både inomhus och utomhus.
  • Hosta och nys i armvecket.
  • Håll en god handhygien. Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten i minst 20 sekunder.


Traditionsenligt studentfirande på Mimers Hus Gymnasium handlar om en rad olika aktiviteter. Det är framförallt elevkåren, tillsammans med eleverna själva, som arrangerar de flesta aktiviteterna och som bland annat köper in studentmössor och planerar för fester och aktiviteter. Elevkåren arrangerar balen, examensfesten och flakåkning för klasserna. Enligt nuvarande rekommendationer går detta ej att genomföra. Alla vårdnadshavare uppmanas av Folkhälsomyndigheten att ta med sig sina ungdomar hem efter skolans studentfirande och att inte tillåta ungdomarna att delta i större fester eller sammankomster.

Nuvarande plan gäller utifrån rådande situation och information. Vid nya riktlinjer eller upphävande av restriktioner kan genomförandet förändras.

Med förhoppningar om en fantastisk och minnesvärd student
Skolledningen på Mimers Hus gymnasium

  Sidan uppdaterades: