Så kan vi tillsammans minska smittspridningen

Här kan du läsa om råd och rekommendationer för att minska smittspridning av covid-19.

Förhindra smitta

Folkhälsomyndigheten har en sammanställning över de råd, rekommendationer och föreskrifter som gäller just nu.

Åtgärder mot covid-19 februari

Skydda dig själva och andra, rekommendationer om covid-19

När behöver jag kontakta vården?

Har du symtom på smitta eller andra frågor rörande din hälsa? Läs mer hos 1177, Västra Götalandsregionen, för aktuell information.

Information om covid-19 på 1177, Västra Götalandsregionen

Ring 113 13 för information om covid-19

Om du vill prata med någon om covid-19 kan du ringa det nationella informationsnumret 113 13. All information är säkerställd av Folkhälsomyndigheten eller annan ansvarig myndighet.

Riskgrupper covid-19

Här kan du läsa myndigheternas information om vilka som är riskgrupper för covid-19.

Folkhälsomyndighetens information till riskgrupper om covid-19

Socialstyrelsens rapport om riskgrupper

Telefonlinje om corona på flera språk

Nu finns en telefonlinje som bemannas av hälso- och sjukvårdspersonal som talar arabiska, persiska, somaliska, amarinja/tigrinja och ryska. Hit kan du ringa för att få svar på frågor om coronaviruset, på ditt eget språk. Telefonnumret är 08-123 680 00.

Dela endast bekräftad information

Hjälp till att förhindra ryktesspridning och spekulationer, var källkritisk och dela enbart bekräftad information från trovärdiga källor.

Sidan uppdaterades: