Vaccination mot covid-19

Här kan du läsa om vad som gäller för vaccination mot covid-19.

Läs om vaccination mot covid-19 och boka tid på 1177 Vårdguiden. 

Om vaccination mot covid-19 på 1177.se

På Västra Götalandsregionens webbplats kan du ta del av senaste nytt om vaccination i Västra Götaland.

Om vaccination mot covid-19 på Västra Götalandsregionens webbplats

 

Risk för bedrägerier

Det finns risk för bedrägerier i samband med vaccinationen mot covid-19. Västra Götalandsregionen ber aldrig någon att logga in med Mobilt BankID eller bankdosa via telefon för att bekräfta bokningen av vaccinationstid. På krisinformation.se finns information om hur du skyddar dig mot bedrägerier.

Information om bedrägerier kring vaccination

Vaccinering av personer på kommunens äldreboenden

I en första fas vaccineras de som bor på särskilda boenden för äldre eller har hemtjänst enligt socialtjänstlagen, personal som arbetar nära dessa personer, samt vuxna som lever tillsammans med någon som tillhör denna riskgrupp. 

Nästkommande grupper är personer i riskgrupp med kommunal vård och omsorg i hemmet, deras vuxna hushållskontakter samt kommunal vård- och omsorgspersonal. Därefter fortsätter kommunen att vaccinera personer i de prioriterade grupperna i fas 2-3 där bland andra personer på LSS-boende kommer att vaccineras.  

Privata utförare inom LSS

Privata utförare inom LSS som finns i Kungälvs kommun kan kontakta kommunen för information om vaccination av sin personal. Kontakta Samuel Sjunnesson, kontaktperson för personalvaccination för ytterligare information på telefon 0303-23 96 92 eller e-post samuel.sjunnesson@kungalv.se.

 Nationell information

Om vaccination mot covid-19 på Folkhälsomyndighetens webbplats

Nya rekommendationer om vilka som prioriteras för vaccination mot covid-19

  Sidan uppdaterades: