Succéallsång för barn på Mimers teater

Notera att denna artikel/nyhet är gammal. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

”Alla barn skall ha det bra”, sjunger 250 andraklassare i kör på Mimers teater. Kompande av ett rövarband av proffsmusiker. Låten har de själva skrivit text till i ett projekt mellan kulturskolan och grundskolan.

Barnen har tidigare fått besök av piraten Rakel Spektakel Ruskprick och hennes skattkista fylld med sjörövargrejor som barnen fått skriva historier och rim på.

– Jag tycker att det allra viktigaste är att barnen och pedagogerna får möta och prova på andra uttrycksmedel och att man har roligt i vardagen, säger projektledare Catharina Bengtsson från sektor skola.

”Kungälvs nya låtskatt” är en del av projektet Skapande skola. Med pengar från statens kulturråd ska alla barn i Kungälvs kommunala skola från förskoleklass till årskurs nio få möjlighet att arbeta med professionella kulturarbetare med allt från bild och dans till teater och musik.
– Projektet har tre olika ben, säger Catharina. Dels skall kulturarbetare få möjlighet att komma in och jobba i skolan. Dels skall eleverna få pröva på olika estetiska uttrycksmedel. Och slutligen skall det integreras i undervisningen.

Hör lite av musiken från föreställningen och vad barnen själva tyckte i videoklippet ovan.

John Robertsson och Noel Cornér

  Sidan skapades: