Årets julklapp ska stötta det lokala näringslivet

Notera att denna artikel/nyhet är gammal. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

För att stötta Kungälvs näringsliv har Kungälvs kommun beslutat att årets julgåva till de cirka 3700 anställda ska användas hos presentkortsanslutna handlare som är verksamma i Kungälvs kommun. Butiker, caféer, restauranger och andra företag som säljer till privatpersoner i Kungälv bjuds in till att koppla upp sig till ett elektroniskt system för presentkort.

Årets julklapp till kommunens anställda blir ett presentkort som kan användas hos de företag i Kungälv som väljer att ansluta sig till det digitala presentkortsystemet. Fram till den 12 november kan butiker, caféer, restauranger och andra företag koppla på sig. Gåvan är värd 150 kronor per anställd och totalt handlar det om nästan 600 000 kronor. Det kostar inget för företagen att koppla på sig till presentkortssystemet.

Med satsningen vill kommunen bidra till en ökad lokal handel samtidigt som det passar bra med digitala presentkort i kommunens arbete med Agenda 2030. Påverkan på miljön minskar när det handlas hos lokala verksamheter. I stället för julklappar som ska packas och fraktas var för sig.

- Vi vill att så många företag som möjligt går med. Både för att bidra till den lokala handeln och för att medarbetarna ska kunna välja bland så många handlare som möjligt, säger Kent Jellmund, kommunens näringslivsstrateg.

Till butiker, caféer, restauranger och andra företag som säljer till privatpersoner

Här kan du anmäla ditt intresse för att vara med i det digitala presentkortssystemet, så att kommunanställda kan använda sina presentkort i ditt företag. Anmäl dig här