Unikt konstprojekt kommer till Kungälv

Notera att denna artikel/nyhet är gammal. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

Artscape är ett konstnärsprojekt där konstnärer från olika länder skapar unika konstverk i stadsmiljöer. 27 maj till 16 juni blir det gatukonstfestival i Kungälv då projektet kommer hit för att skapa tre muralmålningar.

- Artscape Saga innebär en fantastisk möjlighet för Kungälvs kommun, säger Mariella Sivertstrand, kulturchef i Kungälvs kommun. Väggmålningar gör konst tillgänglig för så många människor och lyfter hela staden. Jag är glad över samarbetet med alla GR-kommuner samt med våra fastighetsägare. Intresset från fastighetsägarna i Kungälv har varit väldigt stort. Jag ser med spänning fram emot maj/juni när vi ska få ta del av all ny konst, säger Mariella Sivertstrand.

Artscape är ett konstnärsprojekt där konstnärer från olika länder tillåts skapa unika konstverk i urbana miljöer, främst i form av storskaliga permanenta väggmålningar. Artscape genomfördes i Göteborg 2016 och resulterade i 18 stycken offentliga konstverk. Gick sedan vidare 2017 till Värmland där inte mindre än 32 konstverk skapades i de deltagande värmländska kommunerna.

Mer information om projektet kommer löpande under våren.

Bilden ovan:

Konstnär: Henrietta Fotograf: Raimo Orava

Här kan du läsa pressmeddelandet från Artscape