Avgiftsfri tillsyn av alkoholservering och ansökan av serveringstillstånd

Det blir inga avgifter i år för tillsyn av alkoholservering eller ansökan av serveringstillstånd. Det beslutade kommunfullmäktige på sitt aprilmöte, vilket är samma beslut som i Göteborgs stad.

Coronapandemin fortsätter att skapa stora utmaningar för delar av det lokala näringslivet i Kungälvs kommun. Kungälvs kommun har tidigare beslutat om stödåtgärder för företagen såsom inga avgifter för uteserveringar för 2020 och 2021.

- Vi är medvetna om att pandemin har stor negativ påverkan på besöksnäringen och vi vill stötta företagen genom att inte ta ut avgifter för tillsyn av alkoholservering eller ansökan av serveringstillstånd, säger Jessica Waller näringslivsstrateg i Kungälvs kommun.

Beslutet innebär att den som söker serveringstillstånd under året inte behöver betala någon avgift för det. Den som har serveringstillstånd behöver inte betala någon avgift för tillsynen av alkoholservering.