Vädjan om att avstå från besök på våra äldreboenden

Notera att denna artikel/nyhet är gammal. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

Smittspridningen av covid-19 ökar stort i samhället. Kungälvs kommun har anpassat verksamheten efter de råd och riktlinjer som gäller. För att ytterligare minska risken för smittspridning vädjar vi till närstående att vara sparsam med besök på våra äldreboenden.

Om du ändå vill besöka någon på kommunens äldreboenden gäller följande:

• Du ska vara helt frisk och symtomfri vid besöket.
  • Du tar på dig ett munskydd som finns innanför entrén vilket ska användas när du går till och ifrån lägenheten du ska besöka. Tänk på att inte ta på mer än det munskydd du ska använda.
  • Besök sker endast i lägenheten, det är inte ok att vistas ute på boendet i de allmänna utrymmena.
  • Varje besökare behöver lämna namn och telefonnummer, detta för att vi ska kunna smittspåra om smitta bryter ut på boendet.