Avråder från besök på äldreboenden

Smittspridningen av covid-19 ökar i samhället. Kungälvs kommun har anpassat verksamheten efter rådande råd och riktlinjer. För att ytterligare minska risken för smittspridning avråder kommunen från besök på kommunens äldreboenden.

När smittspridningen ökar i samhället ökar också risken för att smitta kommer in på äldreboenden. För att minska den risken uppmanar Kungälvs kommun alla att tänka över sina besök på äldreboenden.

Om du ändå ska besöka någon på äldreboenden gäller följande för besökare:

• Du ska vara helt frisk och symtomfri vid besöket.
  • Det är besökstid måndag till söndag mellan klockan 10 och 17. Alla besök ska bokas i förväg. Personal kommer att möta dig och följa dig till och från lägenheten.
  • Besök sker endast i lägenheten, det är inte tillåtet att vistas ute på boendet i övrigt.
  • Max en besökare åt gången, för att ni ska kunna hålla avstånd.
  • Du måste ha visir på under hela besöket.
  • Varje besökare behöver lämna namn och telefonnummer, detta för att vi ska kunna smittspåra om smitta bryter ut på boendet.
  • Boka tid om du vill ha ett möte med personalen utanför lägenheten. Välkommen att kontakta personal eller enhetschef/verksamhetsledare.

Uppdatering 23 december

Vi har ett ansträngt läge på Båtmansgärdet. Det är samtidigt många anhöriga till de boende som försöker nå personalen på telefon. Personalen svarar så snart de kan, men det kan ta lite extra lång tid just nu. Vi ber om förståelse för detta.