Årets UF-lärare vill göra Mimers gymnasium till Årets skola

Notera att denna artikel/nyhet är gammal. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

Hej Bella Gillenäng, gymnasieläraren från Mimers gymnasium som blivit utsedd till Västsveriges bästa UF-lärare och som ska tävla i SM i Ung Företagsamhet i maj!

Hur är det att komma tillbaka till vardagen efter en sån utmärkelse?

– Det känns som att jag fått en c-vitaminspruta, det är en sån energikick. Jag har kunnat plocka fram ännu lite mer utmaningar under lektionerna och jag tror att mina elever märker det. I intervjun som jag gjorde fick jag resonera mycket kring mitt arbete. Det gjorde att jag kunde se flera röda trådar som jag reflekterat över och nu kan bygga vidare på tillsammans med elever och kollegor.

Vad känner du för priset?

– Alla år som jag slitit med att packa material, skjutsat elever och kommit hem mitt i natten... Man gör det och tänker att man är galen, får höra från eleverna att detta är det bästa de gjort och det värmer i hjärtat. Det här blir ytterligare ett kvitto på att det jag gör är bra, för jag tror att alla lärare slits med en oro för att inte räcka till. Vem som helst kan nominera en lärare, i mitt fall var det många elever som nominerade. Jag fick läsa några motiveringar, blev rörd och grät för att de skrivit så fint och det är de orden som gör priset värdefullt för mig.

– Jag började med UF för 20 år sen och det är så häftigt att se vad det gör med eleverna. De får en helt annan helhetssyn när de får jobba praktiskt igenom alla steg från idé till färdig produkt. De växer flera meter, det är magi!

Hur ska du ta detta vidare nu?

– Jag har jättemycket energi nu, men nu gäller det att ladda om för nästa steg i Stockholm i maj. Jag vet redan vad jag vill svara på frågorna i den intervjun.

– Jag hoppas att detta ska bli något som ger hela skolan en känsla av att vi tillsammans är "vinnare". Att kommande elevkullar informeras om att Entreprenörskap är viktigt och utbrett bland skolans program.  Att lärarna som arbetar här är duktiga på utmana elever till att våga pröva företagande utifrån programval. 

– Nästa steg blir att vi ska bli Årets skola. Vi jobbar redan nära arbetslivet i olika samarbeten. Samarbete över programmen i skolan är på gång redan nu. Vi kör till exempel i Handelsprogrammet och Industriprogrammet ett samarbete där vi på Vikingamarknaden ska bygga ett försäljningsställe och stå och sälja tillsammans. Det kommer bli fantastiskt!

  Sidan skapades: