Björkängens förskola invigd

Notera att denna artikel/nyhet är gammal. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

I december 2013 togs det första spadtaget till Björkängens förskola och sedan februari i år är verksamheten i full gång. Här går 160 barn i åldrarna ett till sex år och alla har hjälpt till under flytten.
- Det känns fantastiskt att det äntligen blivit av. Vi har följt bygget under det senaste året och nu står vi här, säger förskolepedagogen Louise Nilsson.

 

Två våningar sparar energi

Björkängens förskola är den första i Kungälv med två våningar och det gör att man sparar både yta och energi. Istället för en stor enplansbyggnad har gården fått ta plats och här finns något att leka med för alla åldrar. Inomhus finns bland annat gemensamma utrymmen och en matsal med pedagogiskt kök. Ove Wiktorsson (C) är vice ordförande i samhällsbyggnadsutskottet och har varit med från början. Enligt honom har man tänkt långsiktigt när man byggt förskolan.
- Det är tegel på väggarna, bra takmaterial och lutning på taket så att vattnet inte stannar kvar. Så förhoppningsvis blir det inga mögelskador i den här byggnaden.

Och även barnen verkar vara nöjda med sin nya förskola och speciellt den stora gården.
- Det är roligt här. Jag brukar gunga och åka karusell, säger fyraåriga Ida Elwmar.
- Jag tycker att det är jättebra här för här kan man åka karusell, berättar femårige Carl Karlsson samtidigt som han ger Björkängen tummen upp.

  Sidan skapades: