Bra att leva i Kungälv – plats 13 i Sverige

Kungälv hamnar i topp bland de kommuner som det är bäst att leva i. Nyhetsmagasinet Fokus sammanställer årligen statistik och jämför Sveriges alla kommuner – i år hamnar Kungälv på plats 13.

Kungälv har klättrat från plats 21 till 13, vilket är i linje med kommunens mål som är att kommunens verksamheters kvalitet och hushållning ska hävda sig väl i jämförelse med landets bästa kommuner.

- Det är bra att några utifrån säger att Kungälv faktiskt är en av Sveriges bästa platser att bo på, om alla hjälps åt att sprida den bilden så slipper vi backa in i framtiden, säger Miguel Odhner (S), kommunstyrelsens ordförande.

Varje år sammanställer nyhetsmagasinet Fokus statistik inom tolv olika huvudkategorier och skapar en lista över alla svenska kommuner. Underlaget bygger på 365 statistiska sammanställningar och större kommunrankningar. Kategorierna är Agenda 2030, arbetsmarknad, bostäder, demografi, demokrati, fritid och kultur, kommunal ekonomi, trygghet, miljö, social och hälsa, utbildning samt äldre.

I topp finns Lomma för andra året i rad och andra västsvenska kommuner som finns i toppen på listan är Kungsbacka och Mölndal. Hela listan finns att läsa hos Fokus