Nya parkeringsappar i kommunen

Från och med den första november kan du välja mellan tre appar för att betala på kommunala parkeringar.

Ny användare

För dig som är ny på att parkera med app så har du från och med den 1 november hela tre appar att välja på. Det här är några av de största apparna i Sverige och i Europa så chansen att de funkar på väldigt många fler platser än i just Kungälv är mycket stor. Titta in på sidorna nedan och välj den som passar dig bäst.

Om du ändå känner dig osäker så har vi avtal parkeringsföretagen om att de ska ordna med utbildningsinsatser för alla som är intresserade. På grund av corona har vi valt att skjuta på de insatserna för tillfället.

Betalar med app idag

Du som idag betalar med mobilapp på kommunens parkeringar kan givetvis också välja vilken app du vill från och med första november. Du kommer dessutom att få information i din nuvarande app, via SMS och e-post om bytet.

Mynt och kort går också bra

När det gäller kort och myntbetalning så fortsätter det som tidigare. Vi planerar inte att ta bort några automater i dagsläget. Men vi vill samtidigt uppmuntra alla till att börja använda en app i telefonen för att betala parkeringen. Därför sätter vi upp nya informationsskyltar vid våra parkeringar.

App i telefonen är det smarta alternativet för dig som bara vill betala för exakt den tid du parkerar. Exempelvis när du enkelt vill ändra parkeringstiden direkt i telefonen utan att behöva gå tillbaka till automaten för att lägga på mer mynt eller dra kortet igen.

Byta skyltar tar upp emot en vecka

Det tar ett tag att byta alla skyltar i hela kommunen. Om de gamla skyltarna sitter uppe på en parkering så går det bra att använda den gamla appen och SMS betalning där även efter den förste november.

Här finns all information om att betala parkering med telefonen, vanliga frågor och svar samt kontaktuppgifter till respektive appföretag (www.kungalv.se/telefonparkering)