Demokratistugan rullar in i Västra Götaland

Notera att denna artikel/nyhet är gammal. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

För att fira att demokratin fyller 100 år turnerar en demokratistuga genom Sverige hela 2021. Den 29 september till den 3 oktober besöker demokratistugan Västra Götaland och bjuder in till ett fullspäckat evenemang med aktiviteter som höjer kunskapen.

Det är Länsstyrelsen i Västra Götaland som står värd för stugan och när den kommer erbjuds ett fullspäckat evenemang med kunskapshöjande aktiviteter. Programmet arrangeras av flera olika aktörer och de flesta programpunkter kommer att kunna följas både på plats vid den fysiska stugan som placeras på Kungsportplatsen i Göteborg och digitalt.

- Under dessa fem dagar kommer vi anordna allt mellan föreläsningar, panelsamtal till stadsvandringar och teaterföreställningar. Vi lyfter ämnen som har stor betydelse på vår demokratis hälsa, så som ungas trygghetsfrågor, psykologiskt försvar och jämställdhet. Vi ser också fram emot att möta Västra Götalands invånare för kaffe och samtal om vår demokrati. Det säger Linnéa Björk som är utvecklare på enheten för folkhälsa och rättighetsfrågor på Länsstyrelsen Västra Götaland.

Ta del av hela programmet på Länsstyrelsens webbplats:

Demokratistugan på Länsstyrelsens webbplats

  Sidan skapades: