Digital seniordag ska inspirera till att planera för boendet på äldre dar

Fredagen den 21 maj är det dags för Seniordagen igen. Temat är ”Bo bra på äldre dar” och lyfter vikten av att planera hur man ska bo när man bli gammal. Dagen bjuder bland annat på föreläsningar, filmer från seniorboenden, musikunderhållning och en rundtur i arkitektparet Wingårdhs hus i Äggdal.

Seniordagen är ett välkänt event bland kommunens seniorer och har arrangerats i många år. Förra året ställdes eventet in med anledning av corona-utbrottet men i år gör det en comeback i digital form.

Temat för dagen är ”Bo bra på äldre dar” och tanken är att inspirera och visa på de många seniorboendeformer som finns i Kungälvs kommun. Dagens tema grundas i en policy som håller på att tas fram gällande äldre kommuninvånares boende och de utmaningar som finns. En utmaning är att få Kungälvs invånare att planera för sitt boende på äldre dar i god tid, många äldre bor idag kvar i stora och otillgängliga hus som gör deras vardag svårare än den skulle behöva vara.

Men du behöver inte vara äldre för att hitta något intressant på seniordagen. Dagen bjuder på matinspiration från den kända kokboksförfattaren Hanna Olvenmark som driver det populära Instagram-kontot ”Portionen under tian”. Det blir också en rundtur i arkitektparet Wingårdhs unika hus i Äggdal och Karin Wingårdh berättar om hur de planerat så att de ska kunna bo kvar där som äldre. Det blir även musikunderhållning av David Carbe och en quiz med fina priser.

Så tittar du på Seniordagen

Gå in på www.kungalv.se/seniordagen fredagen den 21 maj klockan 9.00.