Distansundervisning för elever i årskurs 7–9

Notera att denna artikel/nyhet är gammal. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

Från den 11 januari går årskurs 7–9 på Munkegärdeskolan, Thorildskolan och Ytterbyskolan över till distansundervisning. Det gäller fram till den 24 januari 2021.

Idag den 8 januari beslutade kommunstyrelsens ordförande att elever i årskurs 7–9 på Munkegärdeskolan, Thorildskolan och Ytterbyskolan ska få undervisning på distans fram till den 24 januari. Från beslutet undantas elever vid grundsärskolan och elever som bedöms ha behov av närundervisning, till exempel elever med stödinsatser samt elever i särskild undervisningsgrupp eller med enskild undervisning.

Ytterligare information om vad som gäller för eleverna på de tre skolorna kommer att skickas ut till elever och vårdnadshavare via Unikum.

Skolmåltider

Eleverna i årskurs 7-9 har rätt till skolmåltider även vid distansundervisning. Önskar du att hämta lunch ska du anmäla det en gång för hela perioden via e-post till någon av nedanstående skola, i första hand den som ligger närmast din bostadsadress.

Hämta mat för fler dagar - uppdatering 18 januari

Från tisdag den 19 januari kan du som går i årskurs 7–9 och som har anmält att du vill hämta lunchmat från skolan, hämta mat för fler dagar. Matlådorna är kylda och hämtas följande dagar på den skola som du tidigare anmält dig till.

• Tisdag: mat för tisdag och onsdag
  • Torsdag: mat för torsdag, fredag och måndag (om distansundervisning fortsätter)

Maten kan hämtas mellan klockan 11 och 12. Vårdnadshavare till elever med specialkost ska beställa mat i köket på sin ordinarie skola.

Mat kan hämtas på dessa skolor, hämtning sker utomhus vid kökets varuintag:

Alla kök i Kungälvs kommun har inte samma matsedel. Det innebär att det kan vara en annan rätt som vi erbjuder när du hämtar din mat på en annan skola än din ordinarie skola.

Bakgrund till beslut om distansundervisning

Beslutet är fattat i samråd med smittskyddsläkare och med hänsyn till den omfattande smittspridning som fanns i kommunen strax före jul och att situationen fortsatt är ansträngd i regionen. Smittskyddsläkarens rekommendation är att huvudmannen bör undervisa eleverna i årskurs 7-9 på distans en tid.