Extrapengar till kommunens anställda för goda insatser under coronaåret 2020

Kommunstyrelsen kommer inom kort få ta ställning till ett förslag att kommunen betalar ut extrapengar för det covid-19 inneburit för kommunens anställda.

Pandemin har inneburit förändringar för de allra flesta samtidigt som hela förvaltningen jobbat på med de vanliga förbättringarna och effektiviseringarna. Trots pandemin har kommunen så långt som möjligt eftersträvat att allt ska fungera som vanligt så långt som möjligt.

- Medarbetarnas insatser är enastående mitt i en internationell pandemi, insatserna är många och ovärderliga. Beslut om extrapengar kommer i februari, först ska vi gå igenom detta tillsammans med partierna i oppositionen som vi arbetat nära och ansvarsfullt tillsammans med under hela pandemin, säger Miguel Odhner, kommunstyrelsens ordförande.

- I ekonomiska termer har det gått långt över förväntan och den kommunala ekonomin har stärkts. På grund av detta ser vi en möjlighet att ge våra anställda en uppmuntran, ett tack helt enkelt för alla goda insatser dom utfört, säger Anders Holmensköld, kommunalråd för finans- och personalfrågor.

Extrapengarna är ett ensidigt arbetsgivarerbjudande och ska utgå utöver de centrala avtalen och andra uppgörelser mellan parterna. Exakt vad extrapengarna innebär för kommunens medarbetare kommer att beslutas vid kommunstyrelsen sammanträde den 17 februari.