Kungälv en av de första att erbjuda feriejobb under alla skollov

Notera att denna artikel/nyhet är gammal. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

Maria Pehrson är ny projektledare för sommarjobben i Kungälv. Och hon rivstartar med att lansera en nyhet som få andra kommuner kan matcha. Och fler nyheter planeras.

– Nytt för i år är att göra sommarjobben till feriejobb på riktigt, säger Maria. Från och med årets påsklov skall det gå att söka feriejobb under alla stora skollov. I övrigt kommer vi att jobba som tidigare med att man hittar även dessa jobb på kommunens hemsida och söker på samma sätt som när det gäller vuxenjobb via Aditro.

Målet för 2016 är totalt 430 feriejobb utslaget på helår. Hur antalet jobb fördelar sig mellan loven är inte klart. Hittills är 14 jobb anmälda under det första påsklovet, i första hand inom kommunen, men Maria hoppas att även fler företag skall se nyttan med feriearbetande ungdomar även under höst-, påsk, och jullov.

– Det ger både företagen och ungdomarna möjlighet att testa under en kortare period. För företagen och även kommunen skapas möjligheten att utbilda kandidater inför längre sommarjobb och även bygga en bred kompetensbas inför framtiden, säger Maria.

För att få söka måste man vara mellan 16-19 år och bo i kommunen. Detta innebär att de som fyller sexton efter sommaren inte kan söka sommarjobb det året.

– Ytterligare en fördel för de ungdomarna är att de som fyllt sexton efter sommarlovet inte behöver vänta tills nästa sommarlov. De har ju upp till tre chanser att få feriejobba innan nästa sommar, säger Maria.

Hitta feriejobben här

Arbetsgivare som vill veta mer kan kontakta Maria:

e-post: maria.pehrson@kungalv.se
tele: 0303-23 86 05
Facebook: Sommarjobben i Kungälvs kommun

  Sidan skapades: