Första spadtaget för Ikano Bostad på Komarken

I november 2015 skrevs avtalet på och nu i januari 2018 togs första spadtaget i det som ska bli 195 nya lägenheter, både bostadsrätter och hyresrätter, cirka hälften av varje.

– Vi har plockat upp fasadfärgerna från husen på Västra gatan. Det här kvarteret skall bli Kungälvskt, säger Ikano Bostads projektledare Sara Edmark.

Ikano Bostad tar ett socialt ansvar, man stöttar föreningar och arbetar med att inte bara fylla husen med liv utan även skapa liv mellan husen.

Jonas Arngården, portföljägare för social hållbarhet är också entusiastisk. Kungälvs kommun går för första gången in och köper tio bostadsrätter för att hyra ut i andra hand, till några som kommit långt ifrån bostadsmarknaden.
– Under några år får de bo här tills de kan komma tillbaka till den ordinarie bostadsmarknaden igen, säger Jonas.

Kommunalrådet Miguel Odhner (S) tog första spadtaget, med en jättelik grävskopa.
– Det är fantastiskt att Kungälv attraherar nya byggherrar. Att det byggs bostäder och att företag investerar. Att ungdomsarbetslösheten i Kungälv är lägst i Sverige bygger självförtroende, säger Miguel. Och på torsdag är det Thorildskolan som är färdigrenoverad och på lördag Diseröds nya centrum som invigs.

Med på första spadtaget var också en av de blivande boende. Caroline Christiansen flyttar efter ett antal år i Diseröd med sin familj in till centrala Kungälv. Det passar bra nu när äldste sonen är tonåring.

Inflyttningen i hyresrätterna beräknas ske till våren 2019 och för bostadsrätterna till hösten 2019.