Fortsatt stor smittspridning i Kungälv

Under vecka 10 konstaterades 207 nya fall av covid-19 i Kungälv, vilket är en ökning jämfört med veckan före.

Vecka 10 konstaterades 5 240 nya fall av covid-19 i Västra Götaland, vilket är en ökning med sju procent jämfört med veckan innan. Även behovet av sjukhusvård ökar. Fler yngre insjuknar med covid-19. Samtidigt går det att se en effekt av vaccineringen – allt färre äldre blir sjuka.

Västra Götalandsregionens smittskyddsläkare Thomas Wahlberg uppmanar alla att följa såväl allmänna som regionala råd och skärper tonen.

– Situationen är mycket allvarlig och vi måste få ner smittspridningen i samhället. Alla måste se sin roll och ta sin del av ansvaret. Minimera dina kontakter med andra, håll avstånd i alla lägen och använd alltid munskydd i kollektivtrafiken och i andra situationer där det inte går att hålla avstånd, säger smittskyddsläkare Thomas Wahlberg.

Regeringen meddelade på en pressträff den 18 mars att alla rådande restriktioner fortsätter att gälla.

Kartan visar läget i hela Västra Götaland, ju mörkare blå desto fler fall per 10 000 invånare. Statistiken kommer från Västra Götalandsregionen och gäller folkbokförda personer i kommunen.