Fruktremmar vinnande affärsidé i årets Draknäste

Notera att denna artikel/nyhet är gammal. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

Ung företagsamhet tog plats på Kongahälla center i fredags då finalen i Draknästet ägde rum för eleverna på Mimers hus gymnasium. Fruktremmar, sugrör av vass och marmelad på återvunnen frukt blev de vinnande affärsidéerna.

Fruit up UF stod till slut som vinnare när drakarna i juryn hade sagt sitt. Deras affärsidé är att tillverka och sälja fruktremmar. Finalens andra plats togs av Wimen UF som sålde in vass(a) sugrör och tredjeplatsen tog ReJam UF som satsar på marmelad producerad av återvunnen frukt.

Draknästet ordnas varje år av lärarna som undervisar i ung företagsamhet på Mimers hus gymnasium, ett exempel på samarbete mellan skola och näringsliv i Kungälv. Det var ganska nyligen som eleverna startade sina UF-företag. Nu får de möjlighet att möta chefer från näringslivet i Draknästets jury och pitcha sina affärsidéer på tre minuter.

Nio UF-företag gick vidare till finalen som ägde rum på Kongahälla center. Publik och drakar fick ta del av bland annat LP-skivskålar, tallkottar med stearin (tändkottar), återvunnen frukt som fått nytt liv i form av fruktremmar. Fruktremmarna blev dagens vinnare då Fruit Up UF, tog hem segern när draken Sofia Rösberg läste upp vinnarmotiveringen.

- Det är härligt att se föräldrar och far-, morföräldrar på plats som applåderar fram familjens entreprenörer! Många shoppingkunder stannade till och lyssnade! - Idag har några av framtidens entreprenörer visat upp sig och sina visioner och kära kommuninvånare missa inte Mimers Hus gymnasiums entreprenörer vid julskyltning och Kungälvsmarknader! Detta uppmanar Bella Gillenäng, lärare på Mimers hus gymnasium och arrangör bakom Draknästet. Det kräver mod att våga följa sina drömmar när man är ung, så stanna till och fråga dem om affärsidén.

Bilden: Uf-företaget Fruit up UF på scen tillsammans med juryns Sofia Rösberg och UF-lärare Bella Gillenäng. 

  Sidan skapades: