GE Bäst Services och Vikingagrillen till Samhällskontraktet

Notera att denna artikel/nyhet är gammal. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

Två nya aktörer har anslutit sig till Kungälvs arbete med samhällskontraktet under januari – GE Bäst Services och Vikingagrillen. De har sällskap med över 80 andra aktörer som arbetar tillsammans för att öka innanförskapet i Kungälv.

De två nya aktörerna har kommit med genom digitala möte mellan kommunens representanter och politiker och de två företagen.

- Vi ska bygga ett socialt mer hållbart Kungälv och det kan vi inte göra själva, utan vi måste hjälpas åt, säger Miguel Odhner kommunstyrelsens ordförande.

GE Bäst Service är ett företag som funnits sedan år 2000 och erbjuder städ- och fastighetstjänster. De har cirka 100 medarbetare som representerar närmare 50 nationaliteter.

Vikingagrillen är ett välkänt landmärke vid Eriksdal som lockar kunder både från närliggande kommuner och längre ifrån. Intill ligger en laddningsstation för elbilar som i normala fall gör att det kommer både norska och danska gäster till Vikingagrillen, men inte dessa tider.

Båda företagen har ett långvarigt samarbete med arbetsmarknadsenheten i kommunen och tar emot personer som behöver komma ut i arbetslivet.

Samhällskontraktet