Gemensamt inriktningsbeslut för ny arena

Igår tog kommunfullmäktige ett inriktningsbeslut för en ny mötesplats för idrott, evenemang och kultur i Arena Yttern.

Arena Yttern blir en mötesplats för alla åldrar. Där kommer steg för steg att byggas simhall, ishall, bandy/arenahall med tak och läktare, träningshallar, gemensamma föreningsytor, café, restaurang, men också bostäder och annan service och ytor för rörelse.

– Grattis till hela Kungälv med idrott och föreningar! Tack till alla idrottsledare och utövare i denna kommun. Det största denna vecka var att efter 10 års kamp lyckats få alla partier att ta ett gemensamt inriktningsbeslut. Nämligen beslutet om 739,5 miljoner kronor för att bygga samman Kungälv och Ytterby med en ny mötesplats för alla, Arena Yttern, säger Miguel Odhner kommunstyrelsens ordförande. Nu pågår detaljplaneprocessen och det blir samråd till våren, och om allt vill sig väl blir det byggstart för några delar redan nästa år.

Information om detaljplanen på kommunens webbplats

På plansidan finns en 3D-modell över det kommande arenaområdet. Samtidigt som arbetet med planen pågår förs samtal med föreningslivet i Kungälv genom Idrottsrådet.

Mer information om arena Yttern kommer löpande att presenteras på kommunens webbplats.

Se kommunfullmäktige 2 december då beslutet togs

Läs möteshandlingar för kommunfullmäktige 2 december