Gott omdöme för det lokala företagsklimatet

För tredje året i rad har det samlade omdömet om det lokala företagsklimatet i Kungälv förbättrats, enligt företagarna. Det visar Svenskt Näringslivs enkätundersökning för 2021.

- Förra månaden fick vi beskedet att Kungälv är bäst på bygglovsservice och den kommun i Göteborgsregionen som klättrat mest sedan 2012 i de riktiga Insiktsmätningarna. Nu får vi ytterligare ett positivt besked, att vi stiger i Svenskt Näringslivs enkätundersökning. Det är bra och åt rätt håll, men Kungälv har mer potential än så här, så det är bara att jobba på, säger Miguel Odhner (s) kommunstyrelsens ordförande.

Svenskt Näringslivs enkätundersökning bygger på 181 svar från företag i Kungälv. Företagsklimatet beskrivs som summan av de attityder, regler, institutioner och kunskaper som möter företagaren i vardagen.

Företagarnas samlade omdöme får betyg 3,1 och det har ökat något varje år under de tre senaste åren. Av de 15 frågeområden har kommunen fått bättre betyg inom sju, sämre inom tre och oförändrat inom fem. Fortfarande ligger Kungälvs kommun under snittet för övriga kommuner i Göteborgsregionen och Sverige.

- Det är positivt att kommunen har ökat betyget för sju frågor jämfört med förra året, säger kommunens näringslivsstrateg Jessica Waller. Nu gäller det att fortsätta arbetet med att förbättra det lokala företagsklimatet.

Svenskt Näringsliv presenterar sin kommunranking senare i september. Mer information om enkätundersökningen finns på Svenskt Näringslivs webbplats