Gustaf Hjerpes torg får nytt liv till våren

Notera att denna artikel/nyhet är gammal. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

Gustaf Hjerpes torg får nytt liv till våren

Det händer saker på Gustaf Hjerpes torg. Som ett led i att utveckla uteplatserna i stadskärnan tar kommunen tillsammans med handlare på plats ett första steg för att göra miljön lite trevligare.

Det är handlare tillsammans med kommunen som jobbat för att Gustaf Hjerpes torg ska bli mer levande och nya möbler och cykelställ är första steget. På kommunen hoppas ansvariga att liknande processer ska kunna ske på andra ställen i stadskärnan. Målet är flera "hängplatser" där Kungälvsborna kan ses eller bara sitta ner en stund för en kaffe.


Svante Wedin som är handlare på Gustaf Hjerpes torg tror att torget kommer att bli en mer levande plats när vårsolen nu tittar fram och han tycker att det är ett bra med en process där flera parter kan hjälpas åt
– Vi som små näringsidkare kan ju inte göra detta själva, men tillsammans med kommunen kan det bli något riktigt bra, säger han

Läs gärna mer om utvecklingen av Kungälvs stadskärna här.

  Sidan skapades: