Gymnasieelever med UF-företag möter affärsdrakar

Den 14 oktober får gymnasieelever med UF-företag på Mimers Hus Gymnasium sina affärsidéer granskade och utmanade av professionella affärsdrakar från det lokala näringslivet.

Trots coronapandemin som inneburit en stor del distansundervisning för alla gymnasielever kommer 19 UF-företag att granskas i Draknästet, inspirerat från tv-serierna Dragons den och Draknästet på svenska.
Entreprenörerna kommer att pitcha sina affärsidéer på tre minuter och drakarna får möjligheten att ge respons efteråt.

- Drakarna är framgångsrika representanter ifrån näringslivet som tycker det är spännande att se vad våra UF-företagare har för affärsidéer och hur de kan stötta genom respons som utvecklar elevernas idéer och gör dem ännu mer framgångsrika, ett win-win-koncept, berätta Bella Gillenäng, gymnasielärare på Mimers Hus Gymnasium och engagerad i entreprenörskap på skolan.

Efter två omgångar med Draknästet kommer två från varje omgång att gå till final. Finalen äger rum på Kongahälla center den 23 oktober klockan 12 till 13.

På bilden syns eleverna heter Matilda Andreasson och Nora Johnsson som har företaget JA-produktion UF. De är ett av de åtta företag som gick till final.

UF-företagen som deltar är:

• Stay Safe UF
  • Icon Meal UF
  • Glow Flex UF
  • Power Funt UF
  • Bästkustchips UF
  • Lemoneed UF
  • All Necessary UF
  • Tonårstankar UF
  • Slice UF
  • Headband UF
  • Marketplace UF
  • Brightlight UF
  • Uniquella UF
  • Polym UF
  • JA-produktion UF
  • Embrace UF
  • Powear UF
  • Who are you UF
  • Värdet UF

Drakarna från det lokala näringslivet är: Lars Altergård President Rotary, Bodil Karlsson Swedbank, Richard Andreasson Advice and Shine, Camilla Solbacken ekonomichef Kungälvsbostäder, Jessica Waller näringslivsstrateg Kungälvs kommun, Martin Söderström Ekonomiplanering i Göteborg AB och Sofia Lundahl, tf. Regionchef Ung Företagsamhet.