Årets hållbarhetsstipendium går till Hållsunga Gård och skafferi

Notera att denna artikel/nyhet är gammal. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

Såhär låter motiveringen: "De har ett stort engagemang i ekologisk odling och djurhållning och bidrar genom deras arbetssätt till biologisk mångfald och ett varierat och artrikt landskap. Verksamheterna arbetar med hela kedjan från produktion till försäljning av deras produkter och bidrar till folkbildning genom kommunikation och kunskapsspridning till konsumenter i Kungälvs kommun."

Stipendiet som utses av kommunstyrelsen har delats ut varje år sen 2005 och ska uppmuntra till insatser som bidrar till en hållbar utveckling. Både lokalt och globalt. Företrädare för Hållsunga Gård och skafferi kommer under inledningen av nästa år att bjudas in till ett kommunfullmäktigemöte för att få ta emot stipendiet på 10 000 kronor.

Läs mer om stipendiet och vilka som fått det tidigare på den här sidan.