Handeln i Kungälv ökar mest i landet

Notera att denna artikel/nyhet är gammal. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

Under 2019 var Kungälv den kommun där handeln ökade mest i hela Sverige. Det visar HUI:s årliga undersökning. Medan handeln ökade med 3,3 % i hela landet, så ökade den totala handeln i Kungälv med 18 %. 

2019 var Sveriges tillväxt 1,3 %, något som återspeglas i handeln. Sällanköpshandeln i butik ökade med 1,8 % och dagligvaruhandeln med 3,3 %.

I Kungälv ökade sällanköpshandeln med 40 % under förra året. Det gör att Kungälv hamnar i topp även på den listan. För dagligvaruhandeln är ökningen 7 % och där är Kungälv på plats nio i landet.
Det var i april 2019 som Kongahälla center öppnade.

- Grattis till alla oss i Kungälv. Vi har största handelsökningen i landet och återtar nu vår rättmätiga handelsplats runt Göteborg. Svårt att inte vara lite glad åt detta och att handeln faktiskt ökar även 2020 trots pandemin. Det gillar vi och tack till alla kloka smarta investerare och handlare, säger Miguel Odhner, kommunstyrelsens ordförande (s) vid en pressträff. Där deltog han med övriga represenanter från kommunen, Kungälv Marstrand Näringsliv och Kongahälla center. 

På bilden: Miguel Odhner kommunstyrelsens ordförande, Roger Boström ordförande KMN, Jessica Waller näringslivsstrateg, Anton Knutsson centrumchef Kongahälla center, Anders Holmensköld kommunalråd och Håkan Olsson vd och ägare Adapta. 

  Sidan skapades: