Hjälp med inköp för dig som är i riskgrupp

Frivilliga resursgruppen och Kungälvs kommun samordnar hjälp för dig som inte själv, eller med hjälp av närstående, kan göra inköp av livsmedel och hämta ut mediciner. Vi gör det tillsammans med föreningar, kyrkor och lokala handlare.

Ring Frivilliga resursgruppen och Kungälvs kommun på telefon 0303-23 90 26. Tillsammans kommer vi överens om en tid när varorna kan levereras till din dörr.

Frivilliga resursgruppen och Kungälvs kommun samarbetar med:

• Kungälvs handbollsklubb
  • Vuxen på stan
  • Tempo
  • Ica Maxi Kungälv
  • Coop
  • Svenska kyrkan
  • Citygross
  • Ica Nära Skafferiet
  • Pingstkyrkan Kungälv
  • Kungälvsbostäder

Få hjälp direkt från affärer och organisationer

Du kan själv vända dig till mataffärer, kyrkorna eller andra frivilligorganisationer för att få hjälp. Här är en lista med vad de olika aktörerna erbjuder.

Kyrkorna

Svenska kyrkan är en organisation som erbjuder hjälp, se information från de olika församlingarna:

Mataffärer

Coop Kongahälla Center: de kan idag hjälpa till med att packa matkassar utifrån någon form av enklare beställningslista där någon annan part hämtar.

Coop Marstrand: de har en lista med frivilliga personer som kan hjälpa till med handling. Ring butiken på telefon 010-741 52 90 för mer information.

Ica Maxi Kungälv/Kungälvs handbollsklubb: de samarbetar med Kungälvs Handbollsklubb som hjälper till att leverera mat hem till personer i riskgrupp. Personen i fråga, eller en anhörig på annan ort, lägger upp beställningen online och handbollsklubben kör sedan hem maten. Ring Kungälvs handbollsklubb på telefon 0303-38 40 90 helgfria vardagar klockan 8–12.

Ica Nära Skafferiet: ring telefon 0303-21 10 12 för hjälp med inköp. De plockar ihop varor och levererar utanför butiken.

Tempo Kareby och Diseröd: de samarbetar med Svenska Kyrkan Romelanda/Kareby.

Citygross: de samarbetar med Svenska Kyrkan Kungälv-Ytterby.

Övriga

Hyresgästföreningens arbete med Goda grannar