Hjälp med inköp för dig som är i riskgrupp

Frivilliga resursgruppen och Kungälvs kommun samordnar hjälp för dig som inte själv, eller med hjälp av närstående, kan göra inköp av livsmedel och hämta ut mediciner. Vi gör det tillsammans med föreningar, kyrkor och lokala handlare.

Uppdatering 6 oktober 2020:

Kommunen fasar ut tjänsten med hjälp av inköp

Under coronapanemin har Kungälvs kommun erbjudit äldre och personer i riskgrupp hjälp med inköp. Nu när läget har förändrats i samhället kommer kommunen att fasa ut tjänsten med hjälp av inköp.

Folkhälsomyndighetens allmänna råd om att hålla avstånd till andra gäller fortfarande. Anpassa dina inköp till tider då det är färre personer i rörelse. Kontakta din handlare för rekommendationer.

Upplever du att du behöver fortsatt hjälp med inköp ber vi dig kontakta biståndsenheten för att i fortsättningen nyttja hemtjänstens service till detta. Biståndsenheten når du via Kungälvs kommuns kundcenter på tel.0303-238000

Få hjälp direkt från affärer och organisationer

Du kan själv vända dig till mataffärer, kyrkorna eller andra frivilligorganisationer för att få hjälp. Här är en lista med vad de olika aktörerna erbjuder.

Kyrkorna

Svenska kyrkan är en organisation som erbjuder hjälp, se information från de olika församlingarna:

Mataffärer

Coop Kongahälla Center: de kan idag hjälpa till med att packa matkassar utifrån någon form av enklare beställningslista där någon annan part hämtar.

Coop Marstrand: de har en lista med frivilliga personer som kan hjälpa till med handling. Ring butiken på telefon 010-741 52 90 för mer information.

Ica Maxi Kungälv/Kungälvs handbollsklubb: de samarbetar med Kungälvs Handbollsklubb som hjälper till att leverera mat hem till personer i riskgrupp. Personen i fråga, eller en anhörig på annan ort, lägger upp beställningen online och handbollsklubben kör sedan hem maten. Ring Kungälvs handbollsklubb på telefon 0303-38 40 90 helgfria vardagar klockan 8–12.

Ica Nära Skafferiet: ring telefon 0303-21 10 12 för hjälp med inköp. De plockar ihop varor och levererar utanför butiken.

Tempo Kareby och Diseröd: de samarbetar med Svenska Kyrkan Romelanda/Kareby.

Citygross: de samarbetar med Svenska Kyrkan Kungälv-Ytterby.

Övriga

Hyresgästföreningens arbete med Goda grannar