Hög smittspridning i Kungälv vecka 8

De är ett allvarligt läge med hög smittspridning i Kungälv. Under förra veckan ökade antalet nya fall av covid-19 i Kungälv.

– Många gör stora insatser för att hålla nere smittspridningen, men vi har ett gemensamt ansvar och våra val får konsekvenser. Jag vill att alla följer såväl nationella som regionala rekommendationer. Minska dina kontakter med andra. Håll avstånd i alla lägen och använd munskydd om det inte är möjligt. Och använd alltid munskydd i kollektivtrafiken, säger Västra Götalandsregionens smittskyddsläkare Thomas Wahlberg.

Kartan visar läget i hela Västra Götaland, ju mörkare blå desto fler fall per 10 000 invånare. Statistiken kommer från Västra Götalandsregionen och gäller folkbokförda personer i kommunen.