Idrott hela livet är temat på årets idrottskonferens

Notera att denna artikel/nyhet är gammal. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

Den 16 oktober är Kungälvs idrottsföreningar inbjudna till årets stora idrottskonferens. I år med temat Idrott hela livet och huvudtalare är riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson.

Idrottsrådet bjuder varje år in Kungälvs idrottsföreningar till en idrottskonferens. I år satsar men lite extra på konferensen. Idrott hela livet är temat både på konferensen och på riksidrottsförbundets ordförande Björn Erikssons presentation.

En annan del handlar om samsynsavtal, som både ska presenteras och undertecknas av alla föreningar. Samsynsavtalet ska göra det möjligt för barn att utöva flera sporter parallellt. Barn inte ska bli tvingade att välja idrott i åldern upp till gymnasiet. Avtalet ska bidra till att föreningarnaså långt det är möjligt organiserar aktiviteter så att barn kan utöva flera idrotter samtidigt.

Idrottskonferensen äger rum på Mimers teater den 16 oktober och alla idrottsföreningar i Kungälv är inbjudna till konferensen, både styrelsemedlemmar och ledare. 

Anmälan till idrottskonferensen

  Sidan skapades: