Idrottens Second Hand skrev på samhällskontraktet

Idag ställde sig ytterligare en förening bakom samhällskontraktet med Kungälvs kommun när Idrottens Second Hand som drivs av IK Kongahälla skrev på. Tillsammans vill kommunen och alla som är med arbeta för att öka innanförskapet i samhället.

Det är nu 80 företag, föreningar och myndigheter som är med och arbetar för ett socialt hållbart Kungälv inom samhällskontraktet.

- Idrottens Second Hand startade på sin nuvarande plats 2013, berättar Per-Arne Carlström som visar runt i de stora lokalerna. De innehåller kläder, möbler, porslin och mycket annat som människor har skänkt till dem.

Idrottsklubben Kongahälla driver Idrottens Second Hand och överskottet går till idrotten i Kungälv samt samarbetsprojekt i tredje världen och andra organisationer som hjälper utsatta grupper.

Idrottens Second Hand är också en plats för många personer som behöver arbetsträning eller andra former av anställningar.

Bilder: Per-Arne Carlström från Idrottens Second Hand och Miguel Odhner (S), kommunstyrelsens ordförande i Kungälvs kommun.

Läs mer om samhällskontraktet och de företag, föreningar och myndigheter som står bakom