Idrottshallar och -anläggningar öppnar för alla den 1 juni

Från den 1 juni öppnar kommunens idrottshallar och idrottsanläggningar för bokningar för alla åldrar. Det är fortfarande viktigt att alla aktiviteter ska bedrivas på ett smittsäkert sätt utifrån myndigheternas råd och rekommendationer.

Den 1 juni införs vissa lättnader i nationella restriktioner bland annat gäller nya deltagartak för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. När det gäller Folkhälsomyndighetens rekommendationer kommer mindre läger och cuper inte längre att avrådas för barn och unga. Matcher och tävlingar även för vuxna tillåts utomhus.

Kommunstyrelsen har beslutat att från 1 juni öppna idrottshallar och idrottsanläggningar, både inomhus och utomhus, för bokningar för aktiviteter för alla åldrar. Däremot kommer inte omklädningsrummen att öppna eller vara tillgängliga. Det är viktigt att alla föreningar även fortsatt genomför sina aktiviteter, träningar och matcher utifrån Folkhälsomyndighetens och andra myndigheters författningar, föreskrifter och allmänna råd.

Oasen sim- och ishall kommer vara stängd, förutom vecka 30 då ishallen är öppen för lägerverksamhet. Omklädningsrummen kommer vara stängda.

I sommar ska även alla kommunens allmänna badplatser att skyltas med ett maxantal om 500 besökare.

Beslutet i sin helhet gäller från den 1 juni och tills vidare men som längs till och med den 22 augusti 2021.