Idrottshallar och fritidsgårdar öppnar för äldre ungdomar

Notera att denna artikel/nyhet är gammal. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

Efter regeringens förlängda restriktioner till kommuner om att hålla icke nödvändig verksamhet stängd kommer flera verksamheter inom idrott och fritid fortsatt vara stängda i Kungälvs kommun. Undantaget är idrotts- och fritidsaktiviteter som nu öppnar även för 16–19-åringar.

Folkhälsomyndigheten öppnar upp för att även äldre ungdomar som är födda 2002 eller senare kan delta i organiserade idrotts- och fritidsaktiviteter, både inomhus och utomhus. Bedömningen är att de positiva aspekterna av barn och ungas fysiska aktivitet överväger och därför görs en ändring i de allmänna råden.

Sedan den 25 januari är idrotts- och fritidsaktiviteter öppna för barn och unga födda 2005 och senare, men utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendation öppnar flera verksamheter även för gymnasieungdomar. Från den 9 februari gäller:

• Idrottsanläggningar inomhus öppnar för organiserad föreningsverksamhet för barn och unga födda 2002 och senare (till och med det år du fyller 19 år).
  • Fritidsgårdar och KultLab öppnar för barn och unga 13-19 år med extra hänsyn taget till allmänna råd och rekommendationer.
  • Mimers kulturhus öppnar för verksamheter som bedriver fritidsverksamhet för barn och unga födda 2002 och senare.
  • Kulturskolan öppnar för närundervisning för barn och unga födda 2002 och senare. I de fall det inte kommer att vara möjligt att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att begränsa smittspridning av covid-19 ska undervisning fortsatt ske på distans
  • Oasens simhall öppnar för simskoleundervisning för barn och ungdomar födda 2002 eller senare. Det gäller inte för grupper där flera vuxna behöver närvara i undervisningen, till exempel babysim.

Sedan tidigare gäller:

• Biblioteket på Mimers hus är öppet med begränsad serivce och öppettider, medan övriga bibliotek är fortsatt stängda. Teater, hörsal 1 hörsal 2 på Mimers hus är fortsatt stängda. Konsthallen är också fortsatt stängd.
  • Utomhusanläggningarna såsom fotbollsplaner och Skarpe Nord är redan öppna för föreningsaktiviteter. Allmänhetens åkning kommer inte att öppna på Skarpe Nord och i Oasen.
  • Oasen simhall är stängd för allmänheten, med undantag för rehab-besök med intyg eller fysisk aktivitet på recept.
  • Omklädningsrummen är stängda på alla anläggningar förutom i Oasen simhall. Föreningar ansvarar för att allmänna råd och rekommendationer följs. Yrkesmässig idrott får fortsätta som tidigare.
  • Idrottshallar är stängda för alla födda 2001 och tidigare.

Läs om de tidigare besluten från den 25 januari:

Detta gäller för kommunala verksamheter från 25 januari

Regeringens information 4 februari: Nationella restriktioner förlängs på regeringen.se

Folkhälsomyndighetens information: Organiserade idrottsaktiviteter möjliggörs även för gymnasieungomar