Inget besöksförbud på kommunens äldreboenden

Från den 10 februari är det inte längre besöksförbud på äldreboenden i Kungälvs kommun. Då upphävs det tillfälliga besöksförbudet som gällt sedan den 20 januari efter beslut av Folkhälsomyndigheten.

Det finns fortfarande en allmän smittspridning av covid-19 i samhället. För att minska risken för smitta uppmanar Kungälvs kommun alla att tänka över sina besök på äldreboenden och följa rutinerna för besök som finns på varje boende.

Om du ska besöka någon på kommunens äldreboende gäller följande för besökare:

• Du ska vara helt frisk och symtomfri vid besöket.
  • Det är besökstid måndag till söndag mellan klockan 10 och 17. Alla besök ska bokas i förväg. Personal kommer att möta dig och följa dig till och från lägenheten.
  • Besök sker endast i lägenheten, det är inte tillåtet att vistas ute på boendet i övrigt.
  • Max två besökare åt gången, för att ni ska kunna hålla avstånd.
  • Du måste ta på munskydd när du stiger in på boendet och ha det på under hela besöket. Är det svårt att hålla avstånd bör Visir används med munskyddet.
  • Varje besökare behöver lämna namn och telefonnummer, detta för att vi ska kunna smittspåra om smitta bryter ut på boendet.
  • Boka tid om du vill ha ett möte med personalen utanför lägenheten. Välkommen att kontakta personal eller enhetschef/verksamhetsledare.