Svar på kampanj mot Sveriges socialtjänster

Notera att denna artikel/nyhet är gammal. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

En stor nationell kampanj med flera felaktiga påståenden om hur socialtjänsten i Sverige fungerar har de senaste veckorna fått stor spridning i arabisktalande kanaler på sociala medier med miljontals följare.

För att möta detta har Socialstyrelsen sammanställt information om socialtjänsten på en rad språk och svarat på vanliga frågor på området på svenska engelska och arabiska:

Information om svensk socialtjänst på flera språk

- Det är viktigt att vi är lyhörda och stöttar kommunerna och andra som arbetar med sociala frågor. Nu har vi fått förfrågningar om att ha mer material om LVU och hur svensk lagstiftning fungerar till en bredare målgrupp, även för familjer och enskilda personer. Därför tar vi fram detta i samråd med Svenska Institutet, säger Olivia Wigzell, Socialstyrelsens generaldirektör i ett pressmeddelande. 

 

Vad gör socialtjänsten? 

Den frågan besvaras också här på ett enkelt och lättfattligt sätt av Länsstyrelsernas gemensamma satsning på en guide till det svenska samhället. WWW.INFORMATIONSVERIGE.SE.  Hela den här sidan går att ta del av på tio språk. Arabiska, dari, engelska, franska, persiska, ryska, spanska, svenska, somaliska och tigrinja.   

  Sidan skapades: