Kommunen hoppas på fler anbud från lokala företag

Det är många lokala Kungälvsföretag som är nyfikna på hur de kan bli leverantörer till Kungälvs kommun. Närmare 30 företagare deltog i en upphandlingsträff som Kungälvs kommun och Företagarna bjudit in till.

- Vi vill skapa ett ännu bättre företagsklimat i Kungälv och få fler anbud på våra upphandlingar, säger Erik Lindskog som är administrativ chef i Kungälvs kommun och den som höll i upphandlingsträffen.

Träffen gav företagarna en grund i offentlig upphandling och handfasta tips på hur små företag kan bli leverantörer till kommunen. Sammanlagt deltog närmare 30 företagare från många olika branscher, både de som redan är leverantörer men också de som vill veta mer om hur de kan bli leverantörer till kommunen.

- Vi vill visa att det inte är så svårt att lämna anbud i en upphandling som man kan tro, säger Jessica Waller som är näringslivsstrateg i Kungälvs kommun. Det finns ett bra elektroniskt system som stöd när du lämnar anbud som ser till allt underlag kommer med.

Är du intresserad av hur du kan bli leverantör till Kungälvs kommun? Läs mer om upphandling eller kontakta någon av kommunens upphandlare.

Bilden ovan: Erik Lindskog som är administrativ chef i Kungälvs kommun.