Höga betyg i Kommunkompassen

Notera att denna artikel/nyhet är gammal. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

Kommunkompassen som är ett utvärderingsverktyg från SKL, Sveriges kommuner och landsting, ger Kungälvs kommun höga betyg inom framförallt ledarskap och för hur man lyfter både medarbetare och den egna verksamheten.

–Det är jätteroligt att vi får bekräftelse för det arbete vi fokuserar på, det är ett kvitto på att vårt arbete märks och gör skillnad, säger tillförordnade kommunchefen Maria Andersson.

Det utmärkande för Kungälvs ledarskap är att allt arbete har ett verksamhetsfokus, menar SKL i sin utvärdering. Sättet att styra kommunen med en förvaltning och tre sektorer är tydligt och kreativt och ger ett betyg som är långt över snittet jämfört med andra kommuner.

–Nåt annat som pekas ut är kommunikationsarbetet både internt och externt där vi använder film som ett kommunikationsmedel, säger Maria Andersson. Det är en viktig informationskanal till våra medborgare.

Utvärderingen ger också förbättringsförslag och då pekas uppföljningsarbetet i kommunen ut som ett förbättringsområde. Kommunen behöver analysera sitt arbete bättre och ta reda på om resultatet blev så bra som man hoppades.

Resultatet av undersökningen ska nu användas som en grund för hur förvaltningen ska driva arbetet vidare.

–Mycket av det här visste vi nog redan, men det är alltid skönt att få en bekräftelse på vad vi behöver förbättra oss i, säger Ulrica Enderberg, förvaltningscontroller i Kungälvs kommun. Men vi ska också vara nöjda, för vi har fått ett jättefint resultat som vi ska vara stolta över.