Kungälv klättrar i webbranking

Notera att denna artikel/nyhet är gammal. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

Kungälvs kommuns hemsida, kungalv.se, klättrar i ranking i den årliga undersökningen Information till alla, som utförs på uppdrag av Sveriges kommuner och landsting, SKL. Det är innehållet på kommuners hemsidor som ligger till grund för undersökningen och Kungalv.se klättrar från plats 88 till plats 71.

Undersökningen innehåller drygt 250 frågor om webbplatsens innehåll och resultatet räknas ihop till en procentsats som visar vad som finns på hemsidan. Kungälv ökar från 82% till 87%.

– Det känns kul att vi ökar, vi har lagt mycket energi på att få till det som saknats innan, säger Per Erséus som är kommunens samordnare för hemsidan. Men det ger också en bra fingervisning på vad vi bör jobba med framåt.

Undersökningen visar vad som behöver förbättras

Frågeformuläret från SKL är en bra värdemätare på vad som saknas på de kommunala hemsidorna runt om i landet. Det som drar ner betyget för kungalv.se är att det fortfarande saknas stöd för många efterfrågade e-tjänster. Det går till exempel inte att göra vissa ansökningar direkt på hemsidan och det finns ingen möjlighet att följa ärenden.

Men arbetet med att ta fram en plattform för e-tjänster pågår och när den är på plats så kan utbudet öka snabbt.

– Det är en viktig fråga, säger Per Erséus. Vi kommer aldrig känna oss helt färdiga med den här hemsidan, utan utvecklar den hela tiden och tar mer än gärna emot synpunkter från våra användare när något inte fungerar tillfredsställande. Vi ska informera om det besökarna vill veta så deras feedback är superviktig.

Läs mer om undersökningen Information till Alla här (extern länk)