Många nya elever till Mimers hus gymnasium

Notera att denna artikel/nyhet är gammal. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

Nu är antagningen till gymnasiet klar och till hösten har Mimers hus gymnasium 471 antagna elever. Det gör skolan till den fjärde mest populära bland alla gymnasier i Göteborgsregionen.

I dagarna presenteras slutantagningen till gymnasieskolan inom Göteborgsregionen. 11 069 elever har antagits vid såväl kommunala som fristående skolor i regionen, varav 75% till sitt förstahandsval.

Totalt finns det 26 gymnasieskolor i Göteborgsregionens kommuner. Till hösten är det 471 antagna elever till Mimers hus gymnasium vilket gör den till den fjärde mest populära skolan bland alla. I topp finns Hvitfeldtska gymnasiet, Hulebäcksgymnasiet och Aranäsgymnasiet.

För alla gymnasier är det högskoleförberedande program med flest antagna samhällsvetenskapsprogrammet följt av ekonomiprogrammet, naturvetenskapsprogrammet samt teknikprogrammet. Yrkesprogram med flest antagna är el- och energiprogrammet, handels- och administrationsprogrammet, bygg- och anläggningsprogrammet, fordons- och transportprogrammet samt barn- och fritidsprogrammet.

På Mimers hus gymnasium är ekonomiprogrammet störst, följt av samhällsprogrammet och fordons- och transportprogrammet. För få sökande gör att Vård- och omsorgsprogrammet och Estetiska programmet inte kommer att starta till hösten, men återkommer när fler sökanden finns.

Våra program

På Mimers Hus gymnasium har vi fem studieförberedande program, åtta yrkesförberedande program samt introduktionsprogrammen.

En fördel med att Mimers Hus gymnasium har många olika program är att du får en mängd olika kurser att välja mellan när det kommer till individuellt val i år 2 och 3. På så sätt kan du kombinera olika intressen i din gymnasieutbildning. 

Läs mer om våra program   Läs mer om våra program
  Sidan skapades: