Marknadsplatsen på Kongahälla invigd

Notera att denna artikel/nyhet är gammal. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

Fredagen den 4 juni invigdes Marknadsplatsen på Kongahälla av samhällsbyggnadsrådet Ove Wiktorsson (C). Här ska man kunna anordna marknader där lokala affärer flyttar ut på gatan och möter sina kunder. Det finns också gott om plats för exempelvis matvagnar (foodtrucks) med mera. 

-Marknadsplatsen ligger faktiskt på exakt den plats där ljusgården en gång låg på Kongahälla gymnasiet. Men resan fram till idag börjad redan för 20 år sen då ett stort möbelvaruhus ville bygga på den här platsen. Nu blev det inte så och idag har vi i stället har ett fint köpcentrum och en massa bostäder på Kongahällaområdet. Det sa en stolt Ove Wiktorsson (C) när han med guldsax klippte det blågula bandet.

Marknadsplatsens invigning markerar ett viktigt delmål i utbyggnaden på Kongahällaområdet som nu fortsätter i den östra delen av området, mot Ica Maxi.
-Riksbyggen ska bygga bostadshus i kvarter 6 och JM ska bygga bostäder i kvarter nummer 10. Cityfastigheter bygger även hotell i kvarter nummer 14, avslutar Amela Keserovic som är projektledare för projektet Kongahälla. Läs mer om Kongahälla på den här sidan.

Du kan också utforska Kongahälla och de olika kvarteren i 3D via den här länken. 

Fler bilder från Marknadsplatsen:

  Sidan skapades: