Biljetter till Marstrandsfärjan köper du nu såhär

Nu lanseras det nya biljettsystemet för Marstrandsfärjan. En hemsida som också kan fungera som en app direkt i din smarta mobiltelefon.

www.marstrandsfarja.se  Köp dina biljetter här och betala med Swish, snabbt och enkelt i mobilen. Passa också på att spara ner sidan som ett bokmärke i din telefon så har du den alltid nära till hands. Här finns också mer information om tidtabell och eventuella störningar i trafiken. Den här tjänsten är under uppbyggnad och mer funktioner kommer att läggas till efter hand.

kontanter och betalkort

För den som inte har mobil och Swish går det naturligtvis också att köpa sin biljett i kiosken vid färjeläget, och betala med kontanter eller betalkort. Biljetter köpta på www.marstrandsfarja.se  gäller bara på färjan. Men det går också bra att åka färja på Västtrafiks periodbiljetter, skolkort och seniorkort för zon B. Däremot gäller inte Västtrafiks enkelbiljetter på färjan.

Tillfälliga årskort kommer att bytas in

Du som köpte ett tillfälligt årskort efter årsskiftet och fram kommer att få möjlighet att byta in det mot ett resebevis i det nya systemet längre fram när tekniken är på plats.

Läs också mer om färjetrafiken och biljetter på kommunens hemsida.

Bakgrund

Den 1 januari 2021 tog Kungälvs kommun över hela ansvaret för Marstrandsfärjan mellan Koön och Marstrandsön inklusive biljettförsäljningen.