Mer ekologisk och svensk mat serveras

När barn, ungdomar och äldre äter mat i matsalarna i skolorna och på äldreboenden i kommunen serveras de till stor del ekologisk mat och kött och kyckling med svenskt ursprung.

Det politiskt satta målet är att 25 % av maten ska vara ekologisk och den senaste uppföljningen visar att siffran är 28,4 % hittills i år.

Kommunen strävar också efter att alltid köpa svenskt kött och kyckling. Detta har resulterat i att 79,4 % av det oberedda köttet är av svenskt ursprung och för kyckling är det 99,8 %. Även mejeriprodukterna är till övervägande del av svenskt ursprung, här är siffran 93,6 %. När kommunens måltidsservice köper in fisk är den MSC-märkt.

- Vi är nöjda med att vi i hög grad serverar svensk mat och ekologiska produkter. Arbetet med att välja fler närproducerade livsmedel fortsätter. Vi strävar efter att öka andelen ekologiska livsmedel och då gärna svenska produkter säger Anneli Thronsen, verksamhetschef för Service i Kungälvs kommun.

Maten i skolan

Mat på våra äldreboende