Mimers hus blev årets UF-skola

Den 18e mars utsågs vinnarna i UF-företagarna i en digital livesändningen från Studio Gothia. Årets skola tog hem priset i tuffast möjliga konkurrens där alla övriga nominerade skolor kom på delad andra plats. Grattis säger vi till Mimers hus.

Sammanlagt fyra skolor var nominerade, Hvitfeldtska, Klara teoretiska, Schillerska samt Mimers hus. I tuffast möjliga konkurrens tog Mimers hus hem det prestigefyllda priset. Så här löd motiveringen:

Skolan har genom ett gediget och långsiktigt arbete sett till att väldigt många lärare involveras och engageras i UF, inte bara de över 30 UF-lärarna. Skolledningen har förståelse för UF och skapar goda förutsättningar genom organisation och resursfördelning.

Skolan hittar fina samarbetsmöjligheter med andra UF-skolor och med det lokala näringslivet genom draknästen, reklamfilmsgala, öppna hus och egna mässor. Kommun och näringsliv ber om att få vara med och kommunens invånare involveras! Här finns en framåtanda och en tydlig idé mot en entreprenörsprofil.

Årets Skola är alltså Mimers Hus Gymnasium!

Om UF - Ung Företagsamhet

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation. Sedan 1980 utbildas gymnasieelever i entreprenörskap genom processutbildningen UF-företagande. Lärare erbjuds utbildning och vägledning. Eleverna utvecklar sin kreativitet, företagsamhet och kunskap om företagande, genom en kombination av praktik och teori.

Här kan du läsa mer om Ung Företagsamhet i Göteborg