Mingel och många frågor om Kongahälla

Notera att denna artikel/nyhet är gammal. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

Uppskattningsvis ett par hundra nyfikna kom till stadshuset på måndagskvällen. Flera av de som jobbar med Kongahällaprojektet på Kungälvs kommun fanns på plats för att berätta mer och svara på frågor. De som besökte oss fick också en ”tjuvtitt” på idéskisser och bilder. Bland annat kom det upp frågor om parkering, om tidsplanen för området och om vilka butiker som kommer etableras på Kongahälla.

Detaljplan på utställning

Detaljplanerna för Östra delen av Kongahälla och för resecentrum, det vill säga det nav för kollektivtrafik som ska byggas vid E6 i anslutning till Kongahälla, finns i stadshuset ett tag till. De två planerna är på utställning fram till 3 september och den som är intresserad kan ta del av planerna och komma med synpunkter. Det område som ingår i Östra Kongahälla avgränsas av Marstrandsvägen, Uddevallavägen och Kongahällagatan. Detaljplanen omfattar bland annat handelsområdet Vita Fläcken.

Mer om detaljplanen för Östra Kongahälla kan du läsa här:
http://www.kungalv.se/bygga-bo-och-miljo/Planering-och-byggprojekt/Aktuella-detaljplaner/Kongahalla-vastra-sodra-och-ostra-delen/Kongahalla-ostra-delen/

Mer om resecentrum kan du läsa här:
http://www.kungalv.se/bygga-bo-och-miljo/Planering-och-byggprojekt/Aktuella-detaljplaner/Resecentrum/

Just nu pågår omfattande markarbeten på den del som kallas Västra Kongahälla. Beräknad byggstart för det första bostadskvarteret är december 2015. Man räknar med att första inflytt är 2017/2018. Då kommer även handelsanläggningen som byggs vid E6 vara klar.

  Sidan skapades: